Fagerlund: De riktiga vinnarna? Vi tittare

MANCHESTER. Motvilligt delade Man City och Liverpool på poängen när slutsignalen ljöd.

Det må så vara att ingen på planen kände sig som en vinnare.

Alla åskådare – så väl på Etihad som hemma i sofforna – borde rimligtvis ha gjort det.

Man Citys rivstart, Liverpools envishet, alla missade lägen, Edersons vanvettiga beslut att dansa med bollen på egen mållinje…

Hjärnan lyckades knappt processa vad som pågick under den första halvleken på Etihad Stadium. Det var ett enda virrvarr av snabba uppspel, smörpassningar och en elektrisk publik som pulserade i takt med det höga tempot.

I veckan öppnade Jamie Carragher Pandoras ask genom påståendet att rivaliteten mellan Manchester City och Liverpool är den bästa i Premier Leagues historia. Absolut inte, menar många supportrar, med fingret pekandes i riktning mot andra sidan stan där United huserar.

Benitez och hans fish and chips

Först och främst är väl Jürgen Klopp och Pep Guardiola alldeles för insmickrande mot varandra för att det ska pratas om ett ordentligt fiendskap. Det var så att säga mer riv i Alex Ferguson och Arsène Wengers relation.

Å andra sidan, gör det så mycket? City och Liverpool spelar i en annan liga jämfört med sina inhemska konkurrenter, de är i ärlighetens namn en nivå över alla andra också

Under söndagen svämmade VIP-läktaren över av stora profiler som Ian Rush, Alan Shearer och även Ferguson. Flash-zonen vid sidlinjen var så fullpackad att journalisterna fick armbåga sig fram för att nå rätt kamera.

Till och med Rafael Benitez syntes dra i sig en fish and chips innan avspark.

När Guardiola och Klopps filosofier drabbas samman händer något. Alla ville ta del av denna seriefinal, främst eftersom det inte går att uppleva bättre fotboll någon annanstans på planeten just nu.

b2e55b87 a2dd 4444 8c12 2b607fbcc9a7?fit=crop&format=auto&h=1273&q=50&w=1900&s=27e403106afaf6b860764f5a0c9eac7678f7d77d

Ville inte le mot kameran

Dessutom, att tränarduon behandlar varandra respektfullt borde enbart ses som positivt. Det innebär att rampljuset riktas mot de ute på planen.

Publiken hann knappt sätta sig tillrätta inför akt nummer två innan Sadio Mané kvitterade till 2–2. Ett baklängesmål som antagligen sved extra mycket i Guardiola med tanke på Citys dominans innan paus.

Liverpool, som därefter inte blottade sig lika mycket, kunde ha vunnit men lika gärna förlorat. Det var bara tur att Raheem Sterling sprang några centimeter offside, Gabriel Jesus är girig och att Riyad Mahrez beslutfattning saknades helt då han lyfte bollen högt över målet med minuten kvar.

Kevin de Bruyne, en av planens giganter, ville inte le mot kameran efter slutsignal. ”Två tappade poäng”, muttrade belgaren besviket. Det må så vara men det är fördel Manchester City nu.

De riktiga vinnarna denna underbara, vibrerande söndagskväll? Vi tittare.

1395a9db 7c27 4a3a 9617 6a79437775cd?fit=crop&h=1900&q=50&w=1900&s=7c62eed9cfb2683817c4e6beff27114609c8233e
Publisert:

sportbladet

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

newsletter illustration

We want to thank the author of this write-up for this outstanding web content

Fagerlund: De riktiga vinnarna? Vi tittare

Debatepost