Forsbergs succé – tvåmålsskytt mot Minnesota

NEW YORK. Ytterligare en svensk NHL-stjärna sprängde 30-målsvallen i natt.

Den här gången var det Filip Forsberg som stod för två fullträffar när Nashville tog en tung seger mot Minnesota – och därmed ryckte han åt sig knapp ledning i blågula skytteligan.

– Jag har inga specifika mål för hur många mål jag ska göra, jag vill bara hjälpa laget så mycket som möjligt och är nöjd med att jag gör det, säger den 27-årige masen till Sportbladet efter 6-2-triumfen.

Redan förra helgen lyckades Gabriel Landeskog, som förste svensk den här säsongen, göra sitt 30:e mål. Sedan nådde Elias Lindholm samma milstolpe igår – och i natt var det alltså Filip Forsbergs tur.

I mitten av första perioden i Nashvilles bortamatch mot Minnesota styrde han in puck nummer 30 på Kaapo Kahkonen. Men ”Flipper” nöjde sig inte med det. Han satte 31:an i tom kasse i slutet också, vilket betyder att han återerövrar förstaplatsen i svenska skytteligan – och går upp på delad niondeplats i sammanlagda diton.

Filip Forsberg nätade dubbelt i natt.
Filip Forsberg nätade dubbelt i natt.

Siktar på att slå personbästa

– Ja, det har mestadels gått bra den här säsongen, jag är självklart nöjd med det, säger han när vi talar med honom efter slutsignalen i Excel Energy Center.

Ditt personbästa, från säsongen 15-16, är på 33 mål. Det siktar du gissningsvis på att slå nu, med 23 grundseriematcher kvar?

– Ja, jo, det är klart. Men jag tar ingenting för givet, man vet aldrig vad som händer i den här ligan. 

Har du specifika mål för hur många mål du vill göra varje säsong?

– Nej, det har jag inte. Börjar man tänka så kan det lätt sätta sig i skallen. Jag vill bara bidra med så många mål som möjligt för att hjälpa laget och är nöjd med att nå såna här noteringar bara därför.

Det lär hur som helst bli ett race mellan dig och Elias i toppen av svenska skytteligan resten av säsongen.

– Det blir kul i så fall, Elias är ju glödhet, det är verkligen kul att se, men jag hoppas Landeskog kan komma tillbaka snabbt också.

Storseger för Nashville

Matchen mot Wild i natt vann Predators alltså med 6-2 och det får betraktas som ett riktigt styrkebesked att de lyckades studsa tillbaka på det sättet efter lördagens svidande hemmaförlust mot St. Louis.

– Ja, som jag sagt tidigare var det här två väldigt viktiga matcher och jag är väldigt glad att vi vann ikväll, fortsätter Filip.

– Vi gjorde en bra match. I första perioden hade de en del chanser, men i andra tycker jag vi tog över och i tredje spelade vi vi tajt och bra i försvaret och såg till att de inte kom till särskilt många lägen.

Filip hade också en assist i matchen, men isens verklige kung var backen Roman Josi. Han gjorde två mål och spelade fram till ytterligare två.

Noterbart är i övrigt: Under en ceremoni före första nedsläpp fick finländske Minnesota-ikonen Mikko Koivu sitt tröjnummer pensionerat och hissat i taket.

Publisert:

sportbladet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

newsletter illustration

We wish to say thanks to the author of this write-up for this outstanding content

Forsbergs succé – tvåmålsskytt mot Minnesota

Debatepost