Ikonen kan ha gjort sin sista match för Flyers

Claude Giroux kan ha gjort sin sista matchi Flyers.
Claude Giroux kan ha gjort sin sista matchi Flyers.

NEW YORK. I natt spelade Claude Giroux sin 1000:e match med Philadelphia Flyers – och förmodligen den sista.

Allt tyder på att den 34-årige kaptenen blir trejdad de kommande dygnen.

– Det var en rolig kväll. Fast egentligen inte, suckar ”G” efter det som blev en 5-4-seger mot Nashville för hans skull.

2007 debuterade Claude Giroux för Flyers. Sedan har han blivit klubben trogen i femton långa år och i natt nådde han alltså klassiska milstolpen 1000 matcher.

Givetvis blev han föremål för grundliga hyllningar och naturligtvis samlade sig lagkamraterna till årets insats och slog Nashville med 5-4.

Ändå var ”G”, som alla kallar honom i Philly, vemodig efteråt.

”Har aldrig varit mer emotionell”

För den 1000:e matchen var troligen också den sista. Han kommer med största sannolikhet bli trejdad innan måndagens deadline – antagligen till Florida eller Colorado – och kommer inte spela fler matcher förrän beslut i frågan tagits.

– Jag har aldrig varit mer emotionell under en match i min karriär, säger han efteråt.

– Jag älskar fansen och lagkamraterna och klubb. Det blev en rolig kväll. Fast egentligen inte…

Filip Forsberg gjorde ett löjligt snyggt mål för gästerna, medelst ett skott mellan sina egna ben. Det var hans 210: mål för klubben och därmed tangerar hans David Legwands klubbrekord.

Islanders ryske keeper Ilia Sorokin stod för en femstjärnig uppvisning i ett fantastiskt New York-derby på Madison Square Garden under natten.

Räddningen han gjorde i första perioden, med klubbladet, när landsmannen Artemi Panarin hade öppen kasse kan nog rent av kallas årets svettigaste.

– Ja, herrejösses. Det är en av de bästa räddningar jag sett och jag har varit med länge, säger Isles-coachen Barry Trotz.

Matchen – en slutspelsartad holmgång präglad av blixtrande intensitet – stod 1-1 in i det sista, men när mindre än tre minuter återstod ramlade en förlupen puck ner framför fötterna på Kyle Palmieri och han kunde ganska enkelt avgöra för gästerna från Long Island.

Hockeygudarna är inte nådiga mot Vegas Golden Knights just nu.

Visserligen lyckades de i natt bryta sin långa förlustsvit genom att slå Florida med 5-3 hemma i T-Mobile Arena, och William Karlsson gjorde sitt första mål på sexton matcher i tom kasse i slutet – men Jack Eichel, stjärnan de för några månader sedan bytte till sig i årets största trejd, skadade sig när han täckte ett skott och tvingades avbryta matchen.

Om också han visar sig vara allvarligt skadad blir det tuff i spurten för Mark Stone, Robin Lehner, Alec Martinez, Reilly Smith och Brayden McNabb är alla satta ur stridbart skick sedan tidigare.

Vancouver hade en gyllene chans att avancera i streckracet i en hemmamatch mot Detroit, men lyckades försätta den.

Pius Suter gjorde mål för gästerna i mitten av andra perioden och det målet räckte till seger.

LA Kings har åkt på ett antal försmädliga förluster mot San Jose senaste veckorna, men i natt tog de sig samman och nollade rivalen från norr hemma i Crypto.com Arena. 3-0 blev slutresultatet. Adrian Kempe satte sitt 26:e mål för säsongen i tom kasse i slutminuterna.

Nicklas Bäckström assisterade till två mål när Washington spolade av ett blekt Columbus i Nationwide Arena och vann med hela 7-2.

– Det var inte vår kväll, det kan man lugnt säga, suckar Jackets-coachen Brad Larsen.

I Edmonton stänkte Victor Olofsson in sitt elfte mål för säsongen, på assist från Rasmus Asplund, men det räckte inte långt. Buffalo fick stryk med 6-1 mot ett Oilers som tycks ha börjat varva upp ordentligt igen.

Pittsburgh slog St Louis med 3-2, efter straffavgörande, på bortaplan. Marcus Pettersson spelade fram till ett mål.

Publisert:

sportbladet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

newsletter illustration

We wish to say thanks to the author of this article for this incredible content

Ikonen kan ha gjort sin sista match för Flyers

Debatepost